Hvem er jeg

Jeg hedder Marianne Kokholm Kristensen og har siden 2009 leget med ler hjemme. I starten foregik det på køkkenbordet og med transport af ler til brænding hos Aktiv Kunst i Hørsholm. Senere har vi bygget et værksted i baghaven, hvor jeg nyder at være. Jeg arbejder mest med støbeler – både til porcelæn og stentøj. Men også med støbeler, der ved brænding bliver transparent, så lyset kan skinne igennem.
 
Når man arbejder med støbeler, har man brug for gipsforme til at holde på leret. Jeg laver mine egne gipsforme. Nogle gipsforme er klassiske til f.eks. vaser. Andre gipsforme er fyldt med mønstre. Når støbeleret er formet, tørret og brændt, er det ganske velegnet som f.eks. lysestager og skåle.
 
Jeg synes selv, at mine ting er smukke og skulpturelle. Både i dagslys og med lys i mørke. Desuden kan de bruges til blomster; orkideens rødder har f.eks. brug for lys. Isættes en indsats af plastik eller glas, kan de også bruges som blomstervaser.

Jeg bruger mange forskellige glasurer, men holder dog lysestagerne i de lyse farver, så lyset bliver spejlet bedst muligt. Har du et ønske om andre farver, er det også muligt.
 
Du er velkommen til at kikke forbi mit værksted i Espergærde; men kontakt mig venligst først og lav en aftale :-).
 
"Keramik to go"
Jeg kører gerne ud til private eller virksomheder med et par kasser keramik. Inden har  vi sammen planlagt indholdet af kasserne og arrangementet. Det kan f.eks. være et kort besøg til en venindeaften eller en længere udstilling i en virksomhed.

Min far, Jørn Hansen, har også arbejdet med ler i mange år, og et udsnit af hans ting kan du se under morfar.
 
Venlig hilsen
Marianne

  

 

 
Marianne Kokholm Kristensen | CVR: 38177524 | Granvej 37, 3060 Espergærde  | Tlf.: 21229122